Γιώργος Κουτσουφλάκης

Ο Γιώργος Κουτσουφλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968. Ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο Αρχαιολογίας το 1992, πρώτο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών το 1999 και τον τίτλο του διδάκτορος το 2013. Aπό το 2005 κατέχει μόνιμη οργανική θέση στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ως Διευθυντής της ενάλιας αναγνωριστικής έρευνας του Νότιου Ευβοϊκού από το 2006 (ΙΕΝΑΕ – ΕΕΑ) έχει διεξαγάγει μεγάλης κλίμακας αναγνωριστικές έρευνες βυθού που οδήγησαν στον εντοπισμό και τεκμηρίωση μεγάλου αριθμού αρχαίων ναυαγίων. Από το 2015 έχει ξεκινήσει δια της ΕΕΑ και σε συνεργασία με το ίδρυμα RPM Nautical Foundation μία εκτενή υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στο αρχιπέλαγος των Φούρνων.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για την ενάλια αρχαιολογία, την αρχαία και μεσαιωνική ναυπηγική και τους αμφορείς. Είναι έμπειρος δύτης επιπέδου Technical και CCR Diver.

Giorgos Koutsouflakis photo